Party-kongen holder koken.

 

Fra kontor-jobb i uken til party-konge i helgene. Torgeir Hansen merker kjøret, men kjører på med jubileum og selvklippet hockey-sveis.
 
 
 
Torgeir Hansen
 

Alder: 50
 
Bor: Moss
 
Utdannelse: Elektriker
 
Yrke: Artist og artistformidler.
 
Jobber: Frontfigur i Torgeir & Kjendisene, driver Underholdningsnett.
 
Privat: Gift med Maria, en datter 28 år, et barnebarn


 
Femti og fortsatt i farta!

Torgeir Hansen driver artistformidling og er sanger, musiker, frontfigur og showmannen i partybandet Torgeir & Kjendisene i helgene. Ikke så merkelig at den røslige mannen er litt sliten på mandager.  

 -Arbeidspresset er stort, jeg merker kjøret, innrømmer Torgeir Hansen - en gang habil fotballspiller som til og med har spilt med den norske landslagsdrakten. Det var riktig nok som junior. Han debuterte for Moss FK mot Rosenborg, men påstår han hadde sine beste fotballår i Harstad. Men det er, som han pleier å bemerke, for veldig mange halvlitere siden.
   
 -Da jeg spilte for Sprint, scoret jeg målet som slo Moss ut av cupen - den gang Moss var gode. Riktig nok er det fortsatt noen som påstår at min scoring var selvmål, innrømmer Hansen. Men det var for så mange halvlitere siden at unge Hansen ikke er til å kjenne igjen på bilder fra lokaloppgjøret.
 
 Fotballen måtte vike da Torgeir fant frem gitaren og begynte som omreisende pubsanger. Først reiste han alene, så møtte han gitarist Per Kværner og ble en duo som nær sagt besøkte alle puber i dette landet. For 20 år siden dukket han opp med Torgeir & Kjendisen - et finurlig navn som folk la merke til.

 -Nå kan jeg skrive under på at publikum kjenner igjen sangene våre. Vi er et partyband med en viktig oppgave - nemlig å skape stemning. Fortsatt spiller vi på puber og mindre steder, men i år kommer vi også til å opptre på mange festivaler. Kalenderen for 2012 begynner å fylles. Ingen jobb for stor, ingen for liten. Det er vårt motto, sier Torgeir Hansen.
  
 En fullkommen kveld.
 
Stemning og stor humor var det også da Torgeir nylig rundet 50 år. Venner og familie hadde stelt i stand fest med masse artist-kolleger på scenen. Tema for festen var antrekk fra 80-tallet og jubilanten selv dukket opp i noe som ville fått mote-politiet til å sperre opp øynene.-Som festantrekk valgte jeg hvite sko, hvite bukser, hvit t-skjorte og rosa jakke med paljetter og for anledningen selvklippet hockeysveis. Det så ikke bra ut i det hele tatt. Men jeg er jo tross alt i showbransjen. For meg ble det i hvert fall en fullkommen kveld, forteller Torgeir Hansen.
  
Jakter på monsterhit.
 
Karrieren til Torgeir & Kjendisene inkluderer 12 album, masse radiospilling og 1. plassen på Norsktoppen med sangen ”Kongene på haugen”. Men Torgeir har ikke gitt opp målet om en solid slager, en sang som ikke vil gå i glemmeboka med det første. Jakten på monsterhiten fortsetter. Om den kommer med en nykomponert sang, er det bare tiden som vil vise.
 
På scenen er Torgeir showets herre. Som aldri nøler, men alltid tar fart med gitar og gjerne en halvliter innen rekkevidde, enten han spiller på puber, firmafester eller ved kanalen i Moss. -For en femtiåring er det en utfordring å følge med. Men jeg har hatt en
behagelig karriere og gjennomfører om lag 120 spillejobber i året. De siste årene er det blitt mindre reising, færre halvlitere og et mer behagelig opplegg. Jeg har båret nok anlegg i mine 20 år på veien med bandet.
  
Tilbake til fotball.
 
-Jeg skal holde på så lenge helsa holder. Motivasjonen er fortsatt på topp. For et par år siden fikk jeg et snev av hjerteinfarkt, i en periode da mye skjedde i mitt liv. Egentlig drikker jeg ikke mer øl eller lever mer usunt enn andre. Forskjellen er at jeg synger når jeg drikker. I år kommer det til å bli mye Torgeir i Moss og mest sannsynlig det beste året i bandets historie.   

-Hva skjer etter show-karrieren? -Da har jeg tenkt å vende tilbake til fotballen - som trener. Som spiller var jeg i Moss på en tid da klubben hadde åtte landslagsspillere, var blant landets beste og spilte Europacup mot Real Madrid. Jeg var ikke god nok til en fast plass på laget. Nå er MFK nede for telling. Spillerne har sluppet for billig unna - trenerne har vært på et høyere nivå enn spillerne. Som trener tar jeg gjerne et bra lag, sier Torgeir Hansen.
 
 
 Av: Gudmund Lindbæk, tekst og foto + privat. Publisert i Byavisa Moss 25.01.12