Torgeir & Kjendisene's dagbok fra Thailand.

Trykk på bildene i dagboka hvis du ønsker dem større.

Bangkok 20.09.2011

20.09.2011

Etter et par timer søvn på ettermiddagen er vi klar for å utforske en bitte liten del av Bangkok. Bangkok er en storby med anslagsvis 11 millioner innbyggere, sannsynligvis flere da det er store mengder med uregistrerte folk her. På dagtid kan det være så mye som 16 millioner i storbyen pga pendling i fra andre provinser. Med så mye folk på et sted så fører dette til et "sinnsykt" trafikkbilde. Det antas at de forflyttes 3 millioner kjøretøyer daglig i Bangkok. Storparten av kjøretøyene her går på gass. Bangkok er et av verdens mest populære turistmål, med ca. 15 millioner turister innom hvert år.

Så fort Torgeir ser en svensk sjappe så vil han innom. Fyren virker til å være på evig jakt etter kjøttbullar. Her satte vi foten ned vi synes det begynner å bli nok svensk nå. :-)

En blid gjeng som trives best i en eller annen bar. Torgeir og Kjendisene på ferie er ølhunder av en annen verden. Sjekk ut en liten guide om Thailandsk øl HER.

En trubadur gjør så godt han kan på puben, ikke noe mer en det.

En taxi haster av gårde på motorveien.. Stor fantasi i fargevalget på bilene her nede.

Det bygges i høyden i Bangkok, det sies at det skal være i overkant av 1000 skyskrapere i denne byen.

Du kødder ikke med kongen i Thailand! Bilder av kongen finnes overalt langs hovedveier og i byer i Thailand. Kongen i Thailand har stor respekt fra folket, og å gjøre narr av noen i kongefamilien kan oppfattes veldig negativt og det bør man absolutt unngå. Da kongen er avbildet på pengesedler skal man ikke ”kaste” fram penger til noen. Tidligere var det til og med fengselsstraff for å tråkke på et bilde av kongen.

Håkon nyter et bedre måltid med Thaimat. Noe vi gjorde alle, dette var rett og slett snadder!

Her er et skikkelig gatekjøkken, vi skygga for å finne oss et spisested vi følte oss mere komfortable med.

Mye godt på bordet her, en nytelse for matvrak som oss.

Håkon fikk virkelig draget i en pub vi var innom. Artig har vi det ihvertfall!!

 

Her er "reiselederen" vår. Ei type som lider av munndiare, han skravler på thai svorsk og gliser rått.

Ikveld var det elvecruise. Chao Phraya (แม่น้ำเจ้าพระยา, Mae Nam Chao Phraya) er en større elv i Thailand, som renner gjennom det sentrale lavlandet og tømmer seg i Bangkokbukten, den nordligste delen av Siambukten. På gamle kart kalles elven gjerne Menam eller Mae Nam, som betyr «elv». Navnet Chao Phraya er også en thailandsk adelstittel. Man kan eventuelt betegne elven som «Kongeelven».

Hilton hotellet er et landemerke etter Chao Phraya elva i Bangkok.

Mange praktfulle byggverk å se etter elva.

Denne brua var et flott skue i kveldsmørket.

Torgeir og Kenneth er i slag på elvecruise. Ett nydelig måltid på elva.

Trøtt og sløv etter maten, livet er herlig!

 

Her debuterer Håkon i Tuk-tuk i Bangkoks gater, med skrekkblandet fryd fikk vi inntrykk av.  

(Når man er i Bangkok må man bare prøve seg på en tur i den klassiske Tuk Tuk. Den har en lett gjenkjennelig lyd der de fyker rundt på jakt etter kunder. Det er denne velkjente lyden som er opphavet til navnet Tuk Tuk. Til tider kan sjåførene virke litt masete for å kapre deg som kunde. De ønsker å ta deg med til all verdens plasser som selger alt til lavere priser. Styr unna dette med et hyggelig smil og "no thanks" . Ta selv kontrollen på hvor du vil at de skal kjøre deg. Avtal pris før turen starter og prisen bør ligge under hva det ville kostet å ta en Taxi Meter. Sjåføren kommer med en pris og da bør man prute seg ned 5-15 bath, betal sjeldent over 30 bath for en kort tur. Uansett er det ikke komfortabelt å ta en Tuk Tuk på lengre turer igjennom Bangkoks gater og ofte kan en Taxi Meter være billigere.

På en tur i Tuk Tuk vil man virkelig føle vibrasjonen i kroppen fra Bangkoks trafikk med varmen, eksosen og støyen, men gøy er det uansett. For å slippe unna varmen kan det være greit å prøve en tur på kvelden når rush tiden er ferdig og varmen ikke er så påtrengende. De som kjører Tuk Tuk er ofte fra distriktene og det stilles ikke noe krav til den som kjører. Føler man ubehag eller at sjåføren tar unødige sjanser kan det være best å avslutte turen. I Bangkok sin tette trafikk sitter man relativt ubeskyttet og ulykker forekommer med Tuk Tuk. Kilde: bangkok.no)

Her er salgstrikset sitt! :-) Mulig noen bønder i byen kunne ha bitt på men et par av oss er tross alt fra Moss så denne kjøpte vi ikke.

Fra bar til bar i Bangkok suger kreftene ut av en hvilken som helst bar rotte! Her sløver sjefen sjøl litt i skyggen.

 Vi avslutter i dag med denne stilige glassgitaren.

Følg oss videre fra Bangkok i morgen.

 

Antall kommentarer: 3

21.09.2011 09:30:18 - roger, E-postadressen vises ikke

Utrulige bra bilder Arne :)

21.09.2011 10:26:45 - Ola, E-postadressen vises ikke

Flotte bilder og en artig journalist gjør att vi i regntunge Norge føler vi er med litt til smilets land vi også:)Stå på videre:P

21.09.2011 18:00:05 - Rabbagast Geir

Morsomt og høre hvordan dere har det. Ser ikke ut som om dere misstrives ivertfall ;)
Navn: E-postadresse: Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)